Сервиз на падащи бордове

В сервиза за падащи бордове „Хегер“ извършваме обслужване, диагностика, ремонт, доставка и подмяна на резервни части за всички видове и марки бордове: Dautel, Dhollandia, MBB, BAR, Zepro, Anteo Trosch, AHT, Ratcliff, Mamut и др.

Ремонт на хидравлични цилиндри

Често в сервиза идват клиенти с оплаквания за теч на хидравлично масло от хидравличните цилиндри.

Смяна на износени оси и лагерни втулки

Осите и лагерните втулки са подложени на големи силови натоварвания от постоянното въртеливо движение, което извършват, и от тежестта на товарите.

Изработка и монтаж на хидравлични маркучи

Хидравличните маркучи работят при много тежък режим. Те се огъват постоянно, напукват се, механичната им здравина намалява.

Сервиз на хидравлични вентили (клапани)

Хидравличните вентили са сред основните компоненти на падащите бордове. Безупречната им работа осигурява безопасността и надеждността на борда.

Сервиз за електрически бобини

Електрическите бобини са неразделна част от работата на хидравличните вентили. Повредата на бобините и кабелите към тях са най-честата причина за отказ на хидравличните вентили.

Сервиз на хидравлични помпи

​Богатият ни опит показва, че основна авария при падащите бордове е пониженото налягане в хидравличната система. Причината за това обикновено е естественото износване на хидравличната помпа.

Ремонт на електродвигатели

Електродвигателите са основен и много уязвим възел в хидравличния борд. Най-честите повреди са износване на електропрофилните четки и разбиване на лагерите.

Други елементи за падащи бордове

Управлението на хидравличния борд има много елементи и много потенциални причини за авария. Затова в сервиза за падащи бордове на „Хегер“ се стараем да поддържаме на склад всичко, което може да потрябва за безпроблемната работа на вашия борд.

Подмяна на електронна платка

Електронните платки управляват всички системи и функции на падащия борд. Платките обикновено корозират и не подлежат на ремонт, а това блокира работата на хидравличния борд и на превозното средство.

Ремонт на платформи за падащи бордове – (алуминиеви и стоманени)

Платформите на падащите бордове понякога също имат нужда от ремонт. Когато собствениците на транспортните средства не се съобразяват с товароносимостта на монтирания хидравличен борд и често го претоварват, се появяват типични пукнатини на местата на заварките

Казанче (резервоар) за хидравлично масло

Условие за работата на падащия борд е изправната хидравлика, а нейната функционалност зависи от наличието на достатъчно хидравлично масло.

Капак на кутията на хидравличен агрегат

Хидравличният агрегат е сложно съоръжение, което осигурява безпроблемната работа на падащия борд. Той работи при екстремни условия – запрашеност, дъжд, сняг, горещина и студ и т. н.

Мобилен сервиз за падащ борд

Случва се падащият борд да аварира изненадващо, да не можете да го вдигнете и приберете, което пък пречи на нормалното и безопасно движение на превозното средство. За такива ситуации „Хегер“ поддържа добре оборудван мобилен сервиз с опитни професионалисти.